Etiketë
Etiketa i referohet ngjarjes që dëshironi të gjurmoni. Ngjarja mund të jetë kur klikohet një buton ose klikohet një lidhje. Për shembull, mund të keni një etiketë të quajtur 'buy_now_click', kur butoni Bli tani klikohet nga një përdorues në faqen tuaj të internetit.
E ndryshueshme
Variablat përdoren për Të dhënat e Telegramit të dhënë informacion të mëtejshëm në lidhje me veprimin që një person kryen në faqen tuaj të internetit. Mund të jetë faqja në të cilën ishte butoni, produkti i lidhur me atë buton ose data kur është klikuar butoni. Përdoret për të dhënë më shumë informacion rreth ngjarjes. (Pa variablat, gjithçka që do të dini është se është klikuar një buton Bli tani .) Menaxheri i etiketave Google fshin të gjitha variablat në faqen tuaj dhe ju lejon të vendosni etiketat të aktivizohen në kombinime të sakta veprimesh dhe variablash për raportim më të mirë.
Kthesë
Shkaktësi është ngjarja, ose veprimi, që ndez etiketën dhe dërgon informacionin te GA4. Pra, kur dikush klikon butonin Bli tani , etiketa 'buy_now_click' aktivizohet. Dhe variablat ofrojnë detaje të mëtejshme rreth ngjarjes, si p.sh. kur është shtypur butoni ose cili produkt është blerë.
Pastaj përdorni një shkas. Një shkas është diçka që kërkon një variabël, kështu që mund të keni një shkas të quajtur 'klikim lidhjesh'. Pra, shkaku mund të jetë nëse dikush klikon lidhjen me "Bli tani" si tekst.
Me fjalë të tjera, nxitësi po kërkon një veprim të përdoruesit që përputhet me etiketën dhe çdo ndryshore të caktuar. Kur ndodh ky veprim, ai i dërgon të dhënat në GA4.
GTM thjeshton shumë procesin e ndjekjes së ndërveprimeve të përdoruesve dhe vendosjes së etiketave të marketingut nëpër faqet e internetit. Ai u mundëson tregtarëve të gjurmojnë veprimet e përdoruesve (të tilla si klikimet e butonave, paraqitjet e formularëve ose rrotullimet e faqeve) pa pasur nevojë për ndihmën e një zhvilluesi. Nëse nuk kishit GTM, do t'ju duhej një zhvillues uebi për t'ju ndihmuar të gjurmoni se çfarë po ndodh me faqen tuaj të internetit.
Bëhuni një ekspert i marketingut në kërkim
Kushdo që kërkon të avancojë karrierën e tij të marketingut dixhital duhet të ketë një zotërim solid të marketingut të kërkimit. Diploma jonë profesionale në marketingun e kërkimit - e zhvilluar me Neil Patel - jo vetëm që do t'ju mësojë bazat, por gjithashtu do të eksplorojë kërkimin me pagesë, SEO, gjenerimin e kërkesës, strategjinë e kërkimit, analitikën e kërkimit dhe shumë më tepër. Filloni sot për të rritur trafikun dhe për të gjeneruar drejtime.
Më pas, këmbëza ndez etiketën. Më pas, kur dikush klikon lidhjen, Google përdor një shkas për të ndezur etiketën.
-