Blogjet janë një pjesë e rëndësishme e strategjisë së marketingut të përmbajtjes së një kompanie. Ato ju lejojnë të tërheqni njerëz përmes përmbajtjes përkatëse dhe tërheqëse që mund të përdoret për të rritur kohën e qëndrimit dhe për të inkurajuar klikimet.
dhe duan informacion të shpejtë, kjo Të dhënat e numrit të telefonit celular të përditësuar në vitin 2024 është arsyeja pse titujt e blogut janë kaq të rëndësishëm. Kur njerëzit lexojnë pjesë më të gjata të përmbajtjes, ata priren të skanojnë ose skremojnë. Kjo do të thotë se ata janë në kërkim të informacionit që është i rëndësishëm për ta.
Për t'i dhënë një rrjedhë blogut tuaj, për të përmirësuar aksesin dhe për të nxjerrë në pah se çfarë ka të bëjë çdo seksion, përdorni titujt në të gjithë. H1 duhet të jetë më i rëndësishmi i ndjekur nga H2 dhe H3.
Nëse keni nevojë për ndihmë për të filluar një blog, shikoni 5 hapat tanë të thjeshtë ose për të krijuar dhe formatuar një blog, përdorni shabllonin tonë të dobishëm të blogut .
5. Shkruani duke përdorur tonin e përshtatshëm për industrinë tuaj
Çdo industri është e ndryshme dhe mesazhet dhe toni që funksionojnë për një nuk funksionojnë domosdoshmërisht për një tjetër.
Për shembull, një markë bukurie konsumatore mund të përdorë imazhe dhe të adoptojë një ton që është optimist dhe miqësor, ndërsa një ofrues softueri B2B mund të ketë nevojë të përdorë një qasje më formale dhe faktike. Kur bëhet fjalë për tonin, mendoni për atë që përdorni me kujdes, pasi ai që është i rrezikshëm mund t'i largojë klientët tuaj në vend që të angazhohet.
Ju gjithashtu duhet të mbani në mend komunitetin tuaj dhe të jeni gjithëpërfshirës , në mënyrë që kur një përdorues viziton faqen tuaj të internetit ose furnizimin e mediave sociale, ata mund të shohin se për çfarë jeni.
Ju mund ta dini tashmë se çfarë toni funksionon për klientët dhe klientët tuaj. Por nëse nuk e bëni, është thelbësore të kuptoni klientin tuaj 'ideal'. Kjo kërkon krijimin e personaliteteve të blerësve për segmentin tuaj të audiencës, në mënyrë që të dini se si t'i tërheqni dhe angazhoni ata.
Filloni sot duke përdorur shabllonin tonë të personalitetit të blerësit për të shfrytëzuar sa më shumë përmbajtjen tuaj.
“Eksperimentoni me përmbajtjen tuaj për të gjetur një ton që rezonon me audiencën tuaj. Përdorni mediat sociale për të provuar gjëra të ndryshme, si për shembull të sjellni humor ose të flisni për një çështje sociale për të cilën interesohet marka juaj. Ju mund të habiteni me rezultatet,” thotë Emma Prunty, redaktore e DMI.
6. Përfshi lidhjet përkatëse të brendshme dhe të jashtme
Lidhjet janë mënyra më e mirë për të udhëhequr vizitorët e faqes në internet drejt përmbajtjeve të tjera përkatëse. Për të përfituar sa më shumë nga përmbajtja juaj, përfshini lidhje të brendshme që do t'i shtyjnë njerëzit drejt përmbajtjes me interes - mendoni për 'modelin Hub dhe Spoke'. Ju gjithashtu mund t'i drejtoni njerëzit te 'faqet e parave' që u japin atyre mundësinë për të blerë.
Lidhjet e jashtme ose lidhjet e jashtme janë një pjesë e rëndësishme e SEO pasi ato do të lidhen me përmbajtjen tuaj nga faqet e palëve të treta. Sa më shumë sajte të jashtme që lidhen me përmbajtjen tuaj, aq më mirë, pasi kjo do të rrisë renditjen e kërkimit dhe do të tregojë vlerë në përmbajtjen tuaj.
Por përdoruesit e sotëm janë dixhitalisht tru
-